OTKRIVENI RAZLOZI: Djevojka iz BiH se pojavila na fotografiji Svjetske zdravstvene organizacije

Nije to obična fotografija. Nakon iscrpnog dana na poslu, što njen umorni, a više zabrinuti pogled govori, još veću pažnju zauzimaju ožiljci od maske na njenom licu.

  • Mini market

  • 01. Maj 2020  

  • 2

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za jednu od svojih kampanja u borbi protiv korona virusa, odabrala je kao ilustraciju fotografiju bh. fotografa Eldara Nurkovića.

Nije to obična fotografija. Još veću simboliku ima jer je na njoj Nurkićeva djevojka, farmaceutkinja. Nakon iscrpnog dana na poslu, što njen umorni, a više zabrinuti pogled govori, još veću pažnju zauzimaju ožiljci od maske na njenom licu.

Nurković je portal N1 kazao, da izbor baš njegove fotografije na njega djeluje afirmativno i inspirativno.

“Zaista sam ponosan da mogu u ovo teško vrijeme doprinijeti na svoj način borbi protiv ove globalne pandemije”, rekao je Nurković čije ilustracije koriste skoro svi svjetski mediji i važnije organizacije.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...