KUHA U HRVATSKOJ, DESNIČARI NA STRAŽNJIM NOGAMA: Hebrang podnio ostavku u Generalskom zboru jer nisu napali predsjednika Milanovića…

Andrija Hebrang podnio je neopozivu ostavku na članstvo u Hrvatskom generalskom zboru (HGZ) jer je, smatra, Zbor odustao od svojih principa i izvijestio ga da se neće javno oglasiti na, ustvrdio je, „najteže blaćenje legalne braniteljske postrojbe HOS-a od strane Zorana Milanovića“

  • Regija

  • 02. Maj 2020  

  • 0

Andrija Hebrang, rezervni general bojnik Hrvatske vojske, uputio je u subotu pismo predsjedniku HGZ-a generalu zbora Pavlu Miljavcu u kojemu stoji da je podnio neopozivu ostavku na članstvo u Zboru.

Kao razlog Hebrang navodi "višekratno kršenje Statuta Zbora i temeljnih principa zbog kojih je Zbor osnovan i zbog kojih je postao njegov član".

Istaknuo je kako je jedna od glavnih obveza Zbora čuvanje istine o hrvatskoj obrani tokom srpsko-crnogorske agresije te čuvanje ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja.

"Na žalost, Zbor je odustao od tih principa i upravo ste me izvijestili da se neće javno oglasiti na najteže blaćenje legalne braniteljske postrojbe HOS-a od strane Zorana Milanovića", ocijenio je.

Za Hebranga je, reakcija predsjednika Hrvatske Milanovića "puna mržnje s kojom traži da se baci ploča poginulim HOS-ovcima do sada je najteže prljanje imena jedne braniteljske jedinice i to od čovjeka koji je vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske".

"Najteže je to što uvreda dolazi iz usta čovjeka koji se nije uključio u obranu Republike Hrvatske i sramotno povezuje branitelje s davno propalim režimom, a oni su krenuli u obranu i žrtvovali svoj život za našu slobodnu hrvatsku državu", stoji u Hebrangovu pismu Miljavcu.

Hebrang je ocijenio da "Milanović optužuje hrvatski narod za nekadašnje zločine, a ni jednom riječju ne spominje nekoliko stotina tisuća pobijenih bez suda nakon II. svjetskog rata od ruke njegove komunističke partije."

Ustvrdio je da "Milanović pokreće ustašizaciju Domovinskog rata umjesto fašizacije mirnodopskih komunističkih zločina".

Hebrang smatra kako bi "barem predsjednik države trebao zagovarati pomirbu temeljenu na povijesnim činjenicama i dokazima, a ovako tjera vodu na mlin onih koje smo porazili devedesetih a sada dižu glave i ponavljaju stare laži o hrvatskom narodu".

"Nećemo mu dozvoliti da to radi preko mrtvih hrvatskih branitelja! Osobno sam, kao čelnik ratnoga saniteta, svjedočio njihovim ranama i gledao njihova mrtva tijela koja su žrtvovali za svoju Domovinu", istaknuo je Hebrang i dodao kako "zna da to ne može razumjeti netko tko je izbjegao obavezu služenja obarni zemlje". 

Hebrang je ocijenio da HGZ nije više puta "reagirao na očite mržnje prema utemeljiteljima slobodne hrvatske države".

S tim u vezi, spomenuo je, kako je izostala reakcija Zbora na izbacivanje biste FranjeTuđmana iz Ureda Predsjednika, kao i na "njegovu trosatnu bitku s članovima za javnu objavu kritike gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je htio odlikovati načelnika OZNE za Zadar, Budimira Lončara".

"Najnovija i najteža protuustavna kleveta legalnih jedinica Hrvatske vojske zahtjevom da se baci ploča s imenima njihovih poginulih članova kulminacija je uništavanja vrednota briljantne pobjede Hrvatske vojske protiv srpskog agresora", istaknuo je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...