„DRAGO MI JE DA JE KIM…“: Donald Trump se prvi put oglasio nakon što se diktator pojavio u javnosti…

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje

  • Svijet

  • 03. Maj 2020  

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je reagirao na izvještaje o ponovnom pojavljivanju sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una „tvitom“ u kojem je istaknuo da mu je drago "da se vratio i da je dobro".

Nakon nekoliko sedmica intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju sjevernokorejski državni mediji saopćili su u subotu da je prisustvovao dovršavanju postrojenja za gnojiva sjeverno od Pjongjanga, što je prvi izvještaj o njegovom pojavljivanju u javnosti od 11. aprila.

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong Una zaredala su nakon što se nije pojavio na proslavi 15. aprila kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il Sunga, njegovog djeda.

Prvi je o zdravlju Kim Jong-una 21. aprila počeo nagađati Daily NK, Internet portal u kojemu uglavnom pišu Sjevernokorejci koji su pobjegli iz zemlje.

Trump ranije nije htio komentirati informacije sjevernokorejske novinske agencije.

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...