UMIROVLJENI VLADIKA ATANASIJE U VIDEO PORUCI OSUO PALJBU PO VUČIĆU: „On je kukavica, laprdalo, defetista i lažov; Neka priča te priče u svom Bugojnu…“

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački vladika Atanasije Jevtić osvrnuo se na vlast Aleksandra Vučića

  • Društvo

  • 03. Maj 2020  03. Maj 2020

  • 0

On je u video poruci predsjednika Srbije nazvao kukavicom, laprdalom, defetistom i lažovom.

“Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, laprdalo Vučić, priča priče kao da smo mi sisali veslo. Neka ide, nek priča te pričE u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase!

Ako on ne vjeruje neka ostavi svoju nevjeru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovdje napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam, ne samo izdaju i predaju potpunu.”

„Nije naše sve na Kosovu“, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže”!

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...