UBISTVO KRUNIĆA: Nastavak suđenja 11. maja

Suđenje optuženima za ubistvo Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena, i njegovog člana obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića biće nastavljeno u ponedjeljak, 11. maja, u Osnovnom sudu u Banjaluci.

  • Hronika

  • 04. Maj 2020  04. Maj 2020

  • 0

Na optuženičkoj klupi za ubistvo su Benedi Đukanović (42), Emilijo Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), optužen za pomaganje. Nakon pauze zbog pandemije virusa korona iz banjalučkog Okružnog suda  saopšteno je da će suđenje biti nastavljeno 11. maja u 11 časova u zgradi Osnovnog suda. Podsjećamo da je posljednje ročište u ovom predmetu održano 9. marta.

Krunić i Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila 2019. u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen njegov vozač Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević.

Prema optužnici, Đukanović i Baldo su organizovali i pripremili zločin zajedno sa Kovačevićem. U optužnici je navedeno da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip. Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu.

Gajića, radnika "Sektora" i lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

(NN/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...