MINISTAR PODŽIĆ NAKON SASTANKA: Četvero pripadnika OS BiH zaraženo koronavirusom

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u zvaničnu posjetu parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića, te istakao da je četvero pripadnika Oružanih snaga BiH zaraženo koronavirusom, 60 je u samoizolaciji, a sedmero je izliječenih.

  • Vijesti

  • 05. Maj 2020  

  • 0

U mirovnim misijama van BiH nema zaraženih pripadnika, a svi kadeti su dobrog zdravstvenog stanja.

Parlamentarni vojni povjerenik je naglasio da je trenutno jedan od najvažnijih projekata unapređenje zdravstvene zaštite i razvoj sanitetske službe u Oružanim snagama BiH, koja će se dodatno unaprijediti otvaranjem ambulanti primarne zaštite u kasarnama.

Po njegovom mišljenju Ministarstvo i Oružane snage profesionalno provode sve potrebne mjere u borbi protiv pandemije. Pohvalan je angažman Ministarstva na povratku kadeta iz Turske kao i učešće helikoptera OS BiH na gašenju požara u BiH.

Šiljegović je poručio da je važno poštivanje svih pravila i procedura pri odabiru profesionalnih vojnih lica za učešće u mirovnim misijama, a u cilju smanjenja broja pritužbi na način odabira kandidata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...