MUK U SRBIJI; DOKTOR KON PROGOVORIO O DRUGOM UDARU KORONE: „Katastrofa bi bilo da…“

Poslije ukidanja vanrednog stanja u Srbiji stariji od 65 godina moći će da izađu napolje, u svakom trenutku, ali će morati da misle i o riziku koji preuzimaju

  • Regija

  • 06. Maj 2020  06. Maj 2020

  • 0

“Nismo još ni videli šta ovaj virus sve može da napravi, zahvaljujući ponajviše merama koje smo preduzeli. Katastrofa bi bilo da nam on pokaže lice koje je pokazao u Italiji, Španiji... Nije nemoguće da on u drugom udaru bude i snažniji nego sada”, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon na TV Pink.

„Kao epidemiolog moram da upozoravam na rizik koji će postojati dokle god ima virusa ili dokle god ne steknemo imunitet u 60 odsto populacije. Dokle god je u cirkulaciji moramo da radimo sve u skladu sa situacijiom“,  rekao je Kon.

Poslije ukidanja vanrednog stanja u Srbiji stariji od 65 godina moći će da izađu napolje, u svakom trenutku, ali će morati da misle i o riziku koji preuzimaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...