OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Pred vama je recept za pravljenje kečapa koji koriste vrhunski kuhari, ostaje još samo da ispečete pomftit i ručak je gotov… (VIDEO)

Naš današnji recept priprema se za 70 minuta i predviđen je za 4 porcije

  • Gastro

  • 06. Maj 2020  

  • 0

SASTOJCI

800 g pelati paradajza

1 glavica luka

1 kašikica soli

50 g šećera

1 kašikica curryja u prahu

1 kašikica mljevene crvene paprike

2 kašikice senfa

125 ml jabučnog sirćeta

ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA

U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

Zatim u tavu dodamo šećer, curry prah, mljevenu crvenu papričicu, senf, prelijemo pelati paradajzom i sokom od pelati paradajza, ulijemo sirće, pojačamo vatru i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući i usitnjavajući pelati paradajz.

Nakon 40-ak minuta kada se umak ukuhao, odnosno kada smo dobili gusti umak, premjestimo ga u sito iznad zdjele i procijedimo.

Dobiveni kečap premjestimo u zdjelu, te ga po želji poslužimo uz veliki broj raznih jela i priloga ili jednostavno uz pomfrit.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...