CAPAK OTKRIO KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA PRAVILA: Na plažama će biti prisutni redari, imaće specijalan zadatak, a što se tiče ljetovanja na otocima…

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska komentirao je kako će, obzirom na epidemiju koronavirusa, izgledati odlazak na more ovo ljeto

  • Regija

  • 06. Maj 2020  

  • 0

"Sigurno ćemo ići na more, ja jedva čekam otići na more", rekao je Capak, dodavši da je pitanje kako će turizam biti organiziran. 

Objasnio je i kako će izgledati plaže.

"Ako bude povoljna epidemiološka situacija, neće biti gužve na plažama, u kafićima... Bit će komunalni redari, vlasnici plaža, grad ili hotel će se morati brinuti o tome da ne dođe do kontakta, neće biti ručnik do ručnika, ležaljka do ležaljke, jer virus je još uvijek tu", rekao je Capak.

Što se tiče otoka i odlaska na otoke, Capak je rekao da će se stanovnici otoka, žele li da im gosti i turisti dođu, morati prilagoditi novom načinu života.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...