NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Srpska pravoslavna crkva ponovo prkosi državi nepoštivanjem propisanih mjera (VIDEO)

Pristalice Srpske pravoslavne crkve iz Berana prisustvovale su Đurđevdanskoj litiji.

  • Regija

  • 06. Maj 2020  

  • 0

Građani su se okupili spontano, prenosi Radio Berane. Litija je održana uprkos zabrani javnih skupova tokom pandemije, koju je propisalo Nacionalno kordinaciono tijelo Crne Gore za zarazne bolesti.

Kako se može vidjeti na snimku, okupio se veći broj građana, a čuje se kako skandiraju "Ne damo svetinje!".

Tužilaštvo Crne Gore ispituje okupljanje građana na litiji u Beranama

Tužilaštvo u Beranama istražuje okupljanje gradjana na litiji Srpske pravoslavne crkve u tom gradu, uprkos zabrani javnog okupljanja u Crnoj Gori radi sprečavanja širenja korona virusa.

"Osnovno državno tužilaštvo u Beranama obaviješteno je od Uprave policije CB Berane da je na YouTube platformi objavljen snimak na kojem su se, navodno spontano, okupili građani Berana povodom Đurđevdanske litije", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je zato naložilo policiji da prikupi video snimke tog događaja, da utvrde broj prisutnih i identifikuju ih, kao i od njih "prikupe potrebna obavještenja".

Tužilaštvo dodaje da utvrđuje da li je to bio "organizovan događaj" i ukoliko se utvrdi da jeste, ko ga je organizovao.

"Kada dobije sve tražene informacije Osnovno državno tužilaštvo u Beranama donijet će odluku nakon o daljem postupku", zaključuje se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...