ZVANIČNO NAJAVLJENO: Na ljetovanje u Crnu Goru možete od jula

Prema procjenama eminentnih zdravstvenih stručnjaka, ,,pobjednici” dosadašnjeg toka krize su zemlje koje su blizu iskorjenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora

  • Regija

  • 08. Maj 2020  

  • 0

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić kazala je u intervjuu za Dnevne novine da će početna faza turističkog oporavka krenuti u julu.

"Prema procjenama UNWTO (Svjetske turističke ogranizacije Ujedinjenih nacija), početna faza turističkog oporavka će krenuti u julu 2020. godine, a najznajčajniji dio turističkog prometa činit će domaći turisti i regionalna turistička potražnja. Crna Gora tu vidi mogućnosti, a sasvim je sigurno da će se turisti ove godine odlučivati za bliže destinacije", saopćila je Radak-Kukavičić.

Također, kako je dodala, zdravstvena bezbjednost i sigurnost su prioriteti kojima će se turisti rukovoditi pri odabiru destinacije za odmor.

Prema procjenama eminentnih zdravstvenih stručnjaka, ,,pobjednici” dosadašnjeg toka krize su zemlje koje su blizu iskorjenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora za koju se predviđa da će biti jedna od prvih svjetskih corona-free zona – navela je Radak-Kukavičić.

Na tom osnovu, ističe, potencijalnim turistima šaljemo poruku da smo sigurna i bezbjedna destinacija kako bi oni, kada se stvore uslovi za otvaranje granica i realizaciju putovanja, odabrali Crnu Goru kao destinaciju za svoj odmor.

O Crnoj Gori kao bezbjednoj destinaciji koja će među prvima otvoriti vrata turistima pišu i neki od najuticajnijih evropskih medija, među kojima je i njemački dnevni list Bild, što je izazvalo veliko interesovanje tamošnje javnosti za našu destinaciju.

Upravo zahvaljujući takvom imidžu koji gradimo, očekujemo veće interesovanje gostiju s obzrom na to da će ove sezone izbor sigurnih desinacija biti sužen.

"Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija kroz intenziviranu saradnju unutar sektora turizma, na domaćem i međunarodnom nivou, analiziraju kretanja na turističkom tržištu i trenutno smo u završnoj fazi pripreme koncepta za promociju sa kojim ćemo komunicirati ka tradicionalno strateški važnim emitivnim tržištima, ali i svima onima na kojima se otvore mogućnosti za uspostavljanje kontrolisanog saobraćaja", istakla je Radak-Kukavičić.

U fokusu su, kako kaže, i domaći gosti koje poziva da ove godine svoj odmor provedu u svojoj zemlji i iskoriste priliku da bolje upoznaju neke do sada možda manje istražene segmente raznovrsne turističke ponude.

"Vjerujemo da će i turistička privreda pružiti dodatni motiv domaćim gostima ponudom sa posebnim povoljnostima intenzivirali smo promociju na društvenim mrežama, putem kojih svakodnevno, nastojimo da inspirišemo dosadašnje i buduće domaće i strane turiste podsjećajući ih na bogatu turističku ponudu Crne Gore", navela je Radak-Kukavičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...