KOMŠIĆ OSUDIO ODRŽAVANJE USTAŠKE MISE: Banjalučki novinar ga optužio da slijedi fašistu Franka

Nakon što je član Predsjedništva BiH Željko Komšić osudio održavanje mise u sarajevskoj katedrali u spomen ustaškoj vojsci stradaloj na Blajburgu, na društvenim mrežama oglasio se kolumnista Dragan Bursać.

  • Mini market

  • 08. Maj 2020  08. Maj 2020

  • 2

Bursać je putem nevjerovatne interpretacije Komšićeve osude same najave održavanja mise, Komšića uporedio sa fašističkim diktatorom Frankom iz Španije, te naveo da je Komšić, kako tvrdi Bursać pozvao kardinala Puljića na održavanje zajedničke mise za fašiste i antifašiste.

Da se radi o potpuno promašenom (namjerno ili ne) zaključku, svjedoči i sama Komšićeva izjava za javnost o slučaju koji je uzburkao duhove u Sarajevu.

U nastavku podsjećamo na kompletnu izjavu Komšića:

"Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za javnost osudio je najavu održavanja mise u katedrali Presvetog srca Isusova u Sarajevu, a koja bi se u organizaciji Crkve trebala održati u spomen na kvislinšku ustašku vojsku Nezavisne Države Hrvatske.

Dajem sebi za pravo da uzoritom kardinalu Puljiću savjetujem, kada je uveć odlučio da u Sarajevu služi misu za ubijene u Bleiburgu među kojima je bio veliki broj ratnih zločinaca, da se pomoli i za duše nevino ubijenih žrtava tih istih zločinaca.

Neka se sjeti zločina Crne legije Jure Francetića, zločina Maksa Luburića u Sarajevu, i pomoli se za duše hiljada nevinih civila uključujući i djecu pobijenih na najbrutalnijni način u Jasenovcu i Donjoj Gradini.

Ili ako neće, onda sebe radi da makar pročita nešto o istim tim zločincima i njihovim zločinima, i da sam u sebi prihvati da su ti za koje želi da se moli u sarajevskoj katedrali, počinili takve zločine od kojih su se užasavali čak i njihovi nacistički gospodari.

Ubijali su ljude samo zato što su Srbi, Jevreji, Romi, antifašisti. Ubijali su i Hrvate, katolike samo zato što su bili protiv njihovog zločinačkog projekta", stoji u reakciji člana Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...