NASILNICI IZ FOČE PRETUKLI RADNIKA PA ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Kako su šef Gorske službe spašavanja i njegov kolega pretukli radnika i zbog čega od njih strahuje cijeli kraj…

Šef Gorske službe spašavanja u Foči Nenad Ikonić i njegov kolega Mitar Stanković privedeni su i ispitani u policiji zbog sumnje da su pretukli radnika Nacionalnog parka “Sutjeska” Miloša Živanovića, potvrđeno je za “Glas Srpske”

  • Hronika

  • 12. Maj 2020  12. Maj 2020

  • 0

Incident se desio 10. maja na terasi ugostiteljskog objekta na Tjentištu. Povrijeđeni Živanović prevezen je u Univerzitetsku bolnicu u Foči, gdje mu je ukazana pomoć. Kako se saznaje, čuvar u parku zadobio je povrede po glavi i tijelu, ali mu život nije ugrožen i ne radi se o ozbiljnijim povredama.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su Ikonić i Stanković nekoliko minuta tukli žrtvu rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu. Nezvanično, motiv tuče su razmirice odranije, jer su radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” Ikonića prijavljivali zbog krivolova.

Nenad Ikonić i Mitar Stanković odranije su poznati policiji po činjenju krivičnih djela. Ikonić je prijavljivan policiji i tužilaštvu zbog paljevine, ugrožavanja sigurnosti, kao i krivolova. Stanković ima podeblji dosje u policiji i hapšen je zbog silovanja. On je 2012. godine bio pritvoren zbog sumnje da je silovao A. P. (20) i zapalio kafić “Škorpion” u fočanskom naselju Miljevina. Poznat je policiji po nasilnom ponašanju i krivičnim djelima, među kojima su nedozvoljeni promet oružja, nanošenje tjelesnih povreda, napad na policijske službenike i oštećenje tuđe stvari. Za četiri krivična djela bio je osuđen na 60 dana zatvora i tu kaznu je izdržao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...