ŠEF BOEINGA NAJAVLJUJE NAJGORI SCENARIJ: „Ne isključujem bankrot pojedinih aviokompanija…“

Do kraja godine američke aviokompanije mogle bi se približiti polovici putničkog prometa koji je prethodio pandemiji koronavirusa, prognozirao je u intervjuu za NBC šef Boeinga David Calhoun

  • Ekonomija

  • 12. Maj 2020  

  • 0

Calhoun vjeruje da će normalizacija američkog putničkog prometa biti duga i složena, a nije isključio ni bankrot pojedinih avioprijevoznika.

"Nivo prometa neće se oporaviti 100 posto. Možda neće dostići ni 25 posto", rekao je Calhoun uzimajući pritom u obzir vremenski rok do jula, kada ističu hitne mjere koje je američka vlada poduzela za podršku američkoj avioindustriji za vrijeme pandemije.

Pad prometa za gotovo 95 posto

Do kraja ove godine putnički promet bi se, po njegovim riječima, mogao obnoviti do razine od blizu 50 posto u odnosu na period prije krize.

Putnički aviopromet u Sjedinjenim Državama pao je zbog pandemije za gotovo 95 posto.

United Airlines i tri druge vodeće američke aviokompanije poslale su više od 100.000 zaposlenika na čekanje. United Airlines je u prvom tromjesečju pretrpio gubitak od 2,1 milijarde dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...