SPC I AMFILOHIJE NE ODUSTAJU: Uprkos zabranama javnih okupljanja danas održan veliki skup u Nikšiću (FOTO)

Uprkos zabrani javnih okupljanja Srpska pravoslavna crkva organizovala je danas u Nikšiću litiju kojoj su prisustvovale brojne pristalice SPC, piše "CdM.me"

  • Regija

  • 12. Maj 2020  12. Maj 2020

  • 0

Okupljeni su kada su se pojavili mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i episkop budimljansko nikšićki Joanikije počeli da skandiraju “Ne damo svetinje”. Po svemu sudeći i okupljanje potvrđuje da MCP i eparhije SPC ponovo organizuju protestne litije zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

alt

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić je iz skupštinske sale oglušujući se na mjere NKT-a pozvao građane da prisustvuju litiji u Nikšiću.

U Nikšiću su bili predstavnici prosrpski orijentisanih političkih partija u Crnoj Gori.

Ranije danas služena je liturgija u Manastiru Ostrog povodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog. I tada nisu pošovane mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Nije poštovana propisana socijalna distanca, veliki broj građana ljubio je ruke sveštenicima i pričešćivali su se iz jedne kašike.

alt

alt

alt

alt

(CdM.me / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...