ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZATRESAO SRBIJU: Lider LDP-a otkrio sve o Ceci, evo zbog čega je Arkanova udovica uhapšena u akciji „Sablja“ i šta su sve pronašli u Arkanovoj sobi… (VIDEO)

Pjevačica Svetlana – Ceca Ražnatović ključni je svjedok policijske akcije „Sablja”, u kojoj je otkrila zavjeru zemunskog klana protiv premijera Srbije Zorana Đinđića, otkrio je to lider LDP-a Čedomir Jovanović nakon napada od strane Arkanove udovice

  • Regija

  • 13. Maj 2020  13. Maj 2020

  • 0

Premijer srbijanske vlade ubijen je 12. marta 2003. godine, a Ceca je ubrzo uhapšena, poslije čega je tokom saslušanja ispričala detalje o tome kako se kriminalna grupa iz Šilerove ulice mjesecima spremala da likvidira Đinđića. Da je Arkanova udovica svoja saznanja ranije ispričala policiji, možda bi drugi, martovski atentat na tadašnjeg premijera bio spriječen.
Najveća akcija srpske policije „Sablja” izvedena je poslije ubistva Đinđića, u vrijeme kada je u zemlji bilo proglašeno vanredno stanje. Među 12.000 uhapšenih, našla se Ražnatovićeva zbog bliskih veza s vođama zemunskog klana Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem, kao i bivšim komandantom Jedinice za specijalne operacije Miloradom Ulemekom Legijom. O njihovim bliskim kontaktima, između ostalog, svjedočili su i emitovani video-snimci sa zajedničkih druženja Cece i ozloglašenih „zemunaca”.

Nakon hapšenja, inspektori SBPOK-a saslušali su pjevačicu, a ona je ispričala dramatičnu situaciju uoči inscenirane saobraćajke kod hale Limes u kojoj je glavna meta bio premijer Srbije. Kako je objasnila, pratila je utakmicu Obilića na stadionu kad ju je pozvao vođa zemunskog klana Dušan Spasojević Šiptar i usplahireno joj rekao da moraju što prije da se vide. Odgovorila je da trenutno ne može jer njeni igraju važnu utakmicu. Spasojević je insistirao, kazao je da je hitno. Shvatila je da mu gori pod nogama i rekla je da je pozove kad stigne kod Obilića.

Nije prošlo mnogo vremena, Ceci je zazvonio telefon, na vezi je bio Dušan. Već je stigao. Pjevačica je nakratko napustila ložu. Ispred stadiona, u crnom polovnom automobilu sjedili su Spasojević i Luković. Čim su vidjeli da ona dolazi, izašli su iz vozila. Dušan je, kako je objasnila, djelovao uznemireno. Bacila je pogled na unutrašnjost vozila i na zadnjem sjedištu ugledala njoj nepoznatu osobu izrazito plave kose. „Uljez” sa zadnjeg sjedišta nije izlazio iz vozila niti je bilo šta rekao. Spasojević joj je tada saopštio da će im trebati njena pomoć kad se nešto desi. Onda je nervozno počeo da objašnjava kako ovaj (premijer Đinđić) hoće sve da ih pohapsi, i da, ukoliko se nešto desi, on treba da im u prvom momentu, nakratko, obezbijedi „štek“ u svojoj kući. Kako je objasnila inspektorima, nije smjela direktno da kaže da to neće i ne može, već je počela da se izvlači na to da u njenoj kući borave kućne pomoćnice i pripadnici obezbjeđenja i da će ih neko sigurno snimiti. Spasojević ju je, međutim, uvjeravao da nema razloga da brine, da će se stvar udesiti tako da će oni samo nakratko boraviti kod nje i da će se pojaviti tako da ih ne opazi niko ko se bude zatekao u kući. Nemajući kud, kako je rekla, pristala je.

Potom se vratila na stadion, odgledala finiš utakmice, a dramatični razgovor s vođama „zemunaca” ispričala je od riječi do riječi svojoj sestri Lidiji.
U narednim danima nije smjela da gasi mobilni telefon da ne bi ispala providna, a s druge strane strahovala je da na displeju ne ugleda Šiptarov telefonski broj. Ništa se nije dešavalo sve do 21. februara, kada je na vijestima čula da je izveden neuspješan napad na premijera Đinđića.


„Na autoputu E-75 kod hale Limes u Beogradu, teretno vozilo austrijskih registracionih tablica, bez vidljivog povoda, naglo je promenilo pravac kretanja i preseklo put koloni vozila u kojoj se nalazio predsednik Vlade Srbije dr Zoran Đinđić sa članovima delegacije koja je krenula na službeni put u Banjaluku. Krajnjom prisebnošću vozača predsednika Vlade, izbegnuta je tragedija. Vozač kamiona je pokušao da pobegne s lica mesta”, bila je udarna vijest tog dana na svim televizijama.
Ispostavilo se da je kamion vozio istaknuti član zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi, koji je ubrzo uhapšen, a potom i pod nerazjašnjenim okolnosima pušten iz pritvora. Bagzi će kasnije postati svjedok saradnik protiv zemunskog klana u procesu za ubistvo srpskog premijera, kao i za njihova brojna ubistva i otmice.

Inspektori koji su saslušavali Cecu uzeli su njen iskaz s rezervom jer im je trebala potvrda svega što je rekla. U narednim danima obavili su razgovor s Cecinom sestrom Lidijom Ocokoljić. Međutim, ona im ništa nije otkrila. S Lidijom je u kontinuitetu razgovarano najmanje šest dana, bezuspešno, da bi se sedmog dana konačno slomila i do detalja rekla sve što joj je Ceca povjerila o susretu sa Spasojevićem ispred Obilićevog stadiona. Priče su im se do posljednje pojedinosti poklopile. Narednog dana, razgovor s Cecom obavio je tužilac za organizovani kriminal Jovan Prijić. Ceca je rekla da će po cijenu života ponoviti sve što je rekla inspektorima. Tako je i bilo.

Prilikom pretresa porodične kuće u Ljutice Bogdana 3, policija je pronašla i zaplijenila veliku količinu oružja. Ceca je tada tvrdila da u kući postoji jedna prostorija kojoj je samo Arkan imao pristup i da nije znala šta se u njoj nalazi.
Policija je, prema potvrdi o oduzetim predmetima iz 17. marta 2003. godine, u kući Ražnatovićeve pronašla arsenal oružja koji čine pištolji marke CZ99, „Luger”, VDZ, „Vzor 50″, revolveri „Smith & Veson”, „Throper”, više različitih vrsta metaka, prigušivač za Hekler, dvogledi, objektivi, nož, kape s prorezima, službene lisice i lisice za vezivanje palčeva i drugo.

Pogledajte šta je još rekao o Ceci i Mitroviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...