HALID GENJAC O IMENOVANJU LUČIĆA I JOVIĆA: "Očekujem da će sutra..."

Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

  • Politika

  • 14. Maj 2020  14. Maj 2020

  • 0

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na današnjoj sjednici dala je preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, prenosi Fena.

Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Halid Genjac kazao je novinarima nakon sjednice da su članovi Komisije većinom glasova izglasali preporuku Komisije Predstavničkom domu da potvrdi imenovanje Miloša Lučića za ministra za ljudska prava i izbjeglice i Nedeljka Jovića za zamjenika ministra sigurnosti.

"Očekujem, na osnovu današnjeg izjašnjavanja članova Komisije, s obzirom na to da oni predstavljaju i mišljenje svojih političkih subjekata, da će sutra na sjednici Predstavničkog doma biti potvrđeno imenovanje i ministra za ljudska prava i zamjenika ministra sigurnosti BiH", naveo je Genjac.

Prema njegovim riječima, ne samo ovo imenovanje i kompletiranje Vijeća ministara BiH nego i posljednji razgovori koji se vode između lidera političkih stranaka, trebali bi dovesti do relaksacije političkih odnosa, do povećanog razumijevanja, povećane saradnje, povećane spremnosti za kompromise, „i da se, usljed svega toga, brojna pitanja koja čekaju u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH počnu rješavati na najbolji način i u najboljem interesu svih građana BiH“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...