STEVANDIĆ PO OBIČAJU OPTUŽUJE: "SDA odugovlači s kompletiranjem Savjeta ministara"

Šef Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je da SDA na sve načine pokušava da odugovlači kompletiranje Vijeća ministara.

  • Politika

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 0

Stevandić je rekao novinarima da ne želi komentirati predložena imena za ministra za ljudska prava i izbjeglice i zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara, istaknuvši da se Vijeće ministara sastavlja te da je rezultat kompromisa.

"Neki koji su sada u Savjetu ministara, rado bi vidjeli neke druge partnere. SDA misli da je ovo pitanje ustupaka garnituri koja se njima ne sviđa i napraviće dosta problema razvlačeći sve ovo, čekajući da budu izabrani Srbi koji njima odgovaraju", rekao je Stevandić.

On je naveo da "CIK koalicija" SDA sa SDS-om i PDP-om nastoji da izabere Centralnu izbornu komisiju koja ima partijske ljude koji su protiv onih s kojima su partneri u Vijeću ministara.

"Biće izgubljene četiri godine, jer se nismo uspjeli dogovoriti i zato što je koncepcija BiH koju provodi SDA, potpuno pogrešna. Oni misle da će za dvije godine dobiti bolju strukturu, ali će dobiti još težu, u kojoj nam neće faliti jedan koji sada fali za entitetsko glasanje, a njima će faliti pet", rekao je Stevandić.

Dodao je da će se linija morati podvući i da ovakva vrsta blokada i kriza ne odgovara ni onima koji su glasali za SDA.

"Kandidati su prošli sve procedure i mehanizme da se o njima glasa i o radu treba da se sudi kasnije", rekao je Stevandić, dodavši da ne želi da ocjenjuje bilo čije godine i način školovanja.

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je i potvrđivanje imenovanja Miloša Lučića za ministra ljudskih prava i izbjeglice u Vijeću ministara, za kojeg je jučer Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara dala pozitivne preporuke.

Dnevnim redom je predviđeno i potvrđivanje imenovanja Nedeljka Jovića za zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara, za kojeg je Komisija jučer dala preporuke.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...