NAKON SASTANKA U DOBOJU: Novalić i Višković dogovorili deblokadu 'Elektroprenosa BiH' i plan investicija

Premijeri Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Fadil Novalić i Radovan Višković dogovorili su danas deblokadu rada kompanije „Elektroprenos BiH“, kao i plan provođenja investicija u tom preduzeću u narednom periodu.

  • Vijesti

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 0

Sastanku u Doboju prisustvovao je i generalni direktor „Elektroprenosa BiH“ Mate Žarić.

- U narednih 15 dana organi te zajedničke kompanije za prenos električne energije: Skupština akcionara, Upravni i Nadzorni odbor, provest će potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovara i omogućiti njeno funkcionisanje, kao i realizaciju važnih investicionih projekata - saopćeno je iz Vlade RS.

Entitetski premijeri ocijenili su da je funkcionisanje preduzeća „Elektroprenos BiH“ od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se ne realizuju više od dvije godine.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...