ŽESTOKE PORUKE STIŽU IZ MINHENA: “Sarajevo nije 'prćija' Vinka Puljića niti tri nesretna predsjednika BiH!”

Naš slobodarski grad nadaleko je čuven po besprimjernom gostoprimstvu, ali samo za drage goste. S vašim mračnim sjenama prošlosti, za vas ovdje nema mjesta.

  • Društvo

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 0

Predsjednica velike humanitarne organizacije iz Minhena “Od čovjeka čovjeku”, Sarajka i velika humanitarka Sadija Klepo oglasila se povodom današnje mise u Sarajevu.

Ona je svoju poruku odaslala na više jezika.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti.

“Članovima mise za blajburške žrtve u Sarajevu

Niste dobrodošli!

Neka se zna!

U ime mojih predaka, moje familije i u moje osobno ime, poručujem vam da niste dobrodošli u Sarajevo.

Naš slobodarski grad nadaleko je čuven po besprimjernom gostoprimstvu, ali samo za drage goste. S vašim mračnim sjenama prošlosti, za vas ovdje nema mjesta.

I ne dozvoljavam vam da dođete putevima koje je moj otac gradio, niti prugom mladosti koju sam i ja gradila, niti ulicama moga grada na kojima se još naziru tragovi krvi ubijene nevine djece tokom agresije na BiH.

Upravo u ovom vremenu sveopšte pandemije i nesreće, u kome su ljudi ostali bez posla, mnogi su gladni, preplašeni i dezorijentisani, treba nam optimizma i pomoći svake vrste…

U jeku mjeseca ramazana, moramo biti pravedni, činiti dobra dijela, čistiti naše tijelo i duh, okrenuti se slabima i siromašnima…

Najmanje nam je potrebno vraćanje u prošlost i buđenje mračnih duhova. Neka historičari i svi oni koji imaju interesa raspravljaju o žrtvama Bleiburga. To nije naša tema.

Sarajevo nije “prćija” Vinka Puljića niti tri nesretna predsjednika BiH, Sarajevo je grad mučenik i vlasništvo njegovih građana, on ima svoju slobodarsku povijest i mi ga moramo braniti, inače nismo zaslužili da budemo tu rođeni i da tu živimo…

I zato ponavljam: ne dolazite u Sarajevo, niste dobrodošli!”, napisala je u otvorenom pismu Klepo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...