PORTPAROLKA PDP-A DEMOLIRALA DODIKA: "SNSD i njihovi sateliti su podanici hrvatskih interesa i rezervna klupa hrvatske reprezentacije"

Milorad Dodik pravdao je odlazak Dragana Čovića u Bleiburg rekavši da je to "logičan refleks i dobra praksa".

  • Politika

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 0

"Rezervna klupa hrvatske 'reprezentacije' u Sarajevu, SNSD i tzv. Srpski klub, ne samo da su svojim glasanjem u Parlamentu BiH udarili šamar žrtvama ustaškog režima, njihovim potomcima i svim antifašistima, nego su nedvosmisleno podržali održavanje 'blajburške mise' u Sarajevu", rekla je portparolka PDP-a Anja Petrović.

Ona kaže da, ako se uzme u obzir historijat njihovih poteza, ni to više nije nikakvo iznenađenje:

"Zbog njihove predaje, jasenovačka građa koja je trebala da svjedoči razmjerama užasa koji je počinio najgrozomorniji režim u Drugom svjetskom ratu, ustaše u NDH, sada je sakrivena u nekom podrumu u Hrvatskoj. Oni su ti koji, zajedno s HDZ-om BiH, nisu glasali za konstitutivnost srpskog naroda i pisma u kantonima FBiH s hrvatskom većinom.

Na kraju, sam pomoćni trener hrvatske 'reprezentacije' Milorad Dodik potpisivao je koalicioni sporazum s Draganom Čovićem dan nakon njegove posjete Bleiburgu, pravdavši ga riječima da je to 'logičan refleks i dobra praksa' i stavljajući u istu ravan žrtve Jasenovca s odbjeglim ustašama u Blajburgu“, kaže u pisanoj izjavi Petrović.

Ona zaključuje da će ovakvim podaničkim odnosom SNSD i njihovi sateliti na bh. nivou nastaviti da budu samo trećeligaši, iskorištavani za hrvatske interese na štetu srpskog naroda, dok će njihov najveći san, da uđu u prvi tim „vatrenih“, ipak ostati nedosanjan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...