O BOMBARDERU IZ VLASENICE BRUJI NJEMAČKA: Ibišević zabio golčinu glavom, srušio rekord Bundeslige, a onda napravio veliku grešku…

Hertha je iznenadila Hoffenheim u gostima u 26. kolu Bundeslige i došla do pobjede od 3:0 kojom bi se mogla ponadati i borbi za Evropi

  • Sport

  • 16. Maj 2020  

  • 0

Vedad Ibišević je danas dobio priliku ispred poljskog napadača Piateka, pa se treneru Bruni Labbadiji na ukazanom povjerenju zahvalio sjajnom partijom koju je krunisao pogotkom.

Ipak, pored gola i sjajne pobjede Herthe, Ibišević je u prvom planu jer su on i saigrači prekršili smjernice Njemačke nogometne lige (DFL) o socijalnom distanciranju i zajednički su proslavili golove.

Govoreći nakon utakmice, Ibišević je izrazio oduševljenje pobjedom i objasnio zašto nije održavao distancu prema svojim saigračima tokom proslave gola.

"Pauza je meni lično bila dobra. Fizički smo se dobro spremili pod novim trenerom. Cijeli tim je radio vrlo dobro, tako da smo zasluženo pobijedili. Jako sam sretan što sam postigao gol i samo pokušavam da uživam u svakoj utakmici", istakao je Ibišević, pa je dodao:

"Što se tiče reakcije i proslave gola: Čekali smo dugo da ponovo zaigramo, pa onda postignete gol - živite za takve trenutke kao napadač, tako da mi je osobno bilo teško zadržati kontrolu nad emocijama. Žao mi je što to nisam uspio u tom trenutku, ali mi smo strastveni fudbaleri, a ne roboti".

Inače, Vedad je trenutno jedini igrač koji je postigao barem jedan gol u svakoj kalendarskoj godini od 2006. godine, pa do danas, te tako srušio rekord Bundeslige.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...