MILANOVIĆ NA MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HOMOFOBIJE: "Niko se ne smije osjećati kao građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije, interfobije i transfobije koji se održava 17. maja, na svom se Facebooku oglasio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Pozvao je na ravnopravnost i nediskriminaciju, uz zaštitu svih manjina i nultu toleranciju na nasilje.

  • Regija

  • 17. Maj 2020  

  • 0

Mnogo sam puta rekao kako želim da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki. Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije. Zato pozivam na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje. Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih', napisao je Milanović na Faceboooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...