STRAVIČNI PRIZORI SA MJESTA NESREĆE: U padu aviona poginula jedna osoba... (VIDEO)

To je druga avionska nesreća od oktobra prošle godine, u kojoj su učestvovali piloti iste grupe.

  • Hronika

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 0

Avion akrobatske grupe kanadskih zračnih snaga Snowbirds srušio se u blizini grada Kamloopsua u Britanskoj Kolumbiji, pri čemu je jedan član posade poginuo, a drugi je povrijeđen, javio je Global News

Zračne snage su na Twitteru potvrdile kako se njihov avion srušio u blizini Kamloopsa, oko 320 kilometara sjeveroistočno od Vancouvera, ali nisu dale nikakve detalje.

Akrobatski avioni bili su na turneji po Kanadi kojoj je cilj podići raspoloženje tokom epidemije koronavirusa.

"Jedna osoba prevezena je u bolnicu", objavio je na Twitteru ministar zdravlja Britanske Kolumbije Adrian Dix, dok o stanju pilota nema informacija.

Na videosnimku objavljenom na jednoj lokalnoj televiziji, vidi se kako je avion eksplodirao nedugo nakon što se pilot katapultirao, prenijela je Hina.

To je druga avionska nesreća od oktobra prošle godine u kojoj su učestvovali piloti grupe Snowbirds.

[Shannon Forrest via Reuters]  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...