JEDNA OD NAJVEĆIH SVJETSKIH AVIOKOMPANIJA NA KOLJENIMA: Otpuštaju čak 30.000 radnika, ali ni to nije sve…

Grupacija u državnom vlasništvu prikupila je u prvom tromjesečju 1,2 milijarde dolara novog finansiranja i sada je prisiljena da traži finansijsku pomoć.

  • Ekonomija

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 0

Aviokompanija "Emirates" razmatra otpuštanje čak 30.000 zaposlenih, saznaje Bloomberg.

Najveći svjetski prijevoznik na dugim letovima mogao bi smanjiti ukupan broj zaposlenih, koji je u martu iznosio 105.000, za čak 30 posto, jer smanjuje troškove i ponovo usklađuje svoj posao kako bi se nosio sa padom putovanja, koji će trajati godinama, ocijenili su ljudi upoznati s tim problemom.

Grupacija u državnom vlasništvu prikupila je u prvom tromjesečju 1,2 milijarde dolara novog finansiranja i sada je prisiljena da traži finansijsku pomoć od Dubaija, prenosi SEEbiz.

Povlačenje najvećeg putničkog aviona

"Emirates" razmišlja i o ubrzavanju povlačenja iz svoje flote masivnih dvospratnih aviona A380, koji mogu primiti više od 500 putnika.

Kako se navodi, "Emirates", najveći operator aviona Airbus SE, razmatra nivoe "troškova i resursa" u odnosu na projekcije dok se priprema za nastavak letova nakon dvomjesečne pauze, prenosi Tanjug.

Međunarodno udruženje avioprijevoza (IATA) saopćilo je prošle sedmice da se aviosaobraćaj do 2023. neće vratiti na nivo od prije epidemije koronavirusa, kao i da će sljedeće godine saobraćaj biti slabiji za 24 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...