MEKTIĆ JAVNO OSRAMOTIO DODIKOVE „STRUČNJAKE": „Opet, sve naopako delate, vidite šta rade u Federaciji…“

Zastupnik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kritikovao je vlasti u entitetu Republika Srpska u vezi borbe protiv korona virusa

  • Politika

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 2

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS-a i Univerzitetskom kliničkom centru RS-a izvršeno je testiranje 417 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 12 osoba, saopćili su u ponedjeljak iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

U isto vrijeme u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u posljednja 24 sata testirana su 462 uzorka na prisustvo koronavirusa. Po riječima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, svi uzorci su bili negativni.

"Opet, a u Federaciji nijedan, pa vidite sa njima šta oni rade jer vi očigledno naopako delate", napisao je Mektić nakon današnjih rezultata testiranja na korona virus iz RS-u.

"Očigledno da su se ovim problemom bavili nekompetentni ljudi u vlasti RS-a, kao i da imamo najveću stopu smrtnosti od COVID-a u Evropi, ukazuje na činjenicu da njihove mjere nisu dale nikakve rezultate. Ko je sve bio u Kriznom štabu i ne čudi", napisao je sinoć Mektić na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...