ROBERTO CARLOS MIMO SVIJETA: Ni Messi ni Cristiano nisu najbolji svih vremena nego...

U nedostatku sporta zbog pandemije koronavirusa, rasprave o najvećem nogometašu svijeta sve su glasnije. Tako se u raspravu o Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju uključio legendarni Brazilac Roberto Carlos.

  • Sport

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 1

Nekadašnji nogometaš smatra da ni Cristiano ni Messi nisu najbolji. Kao najboljeg naveo je svog sunarodnjaka Ronalda, nogometaša s kojim je 2002. godine postao prvak svijeta.

"Taj čovjek je i na treninzima dominirao. Bio je najbolji i niko nikad neće biti kao on. Ni Neymar, ni Cristiano, a ni Messi se ne mogu uspoređivati s njim. Bio je jedinstven", rekao je Carlos.

Kao argument je naveo kako smatra da su se u njihovo vrijeme igrale jače odbrane.

"Mislim da je tada bilo teže postići gol, odbrambeni igrači su bili  zaista jaki, ali Ronaldo je mogao napraviti što poželi", izjavio je Carlos o nogometašu s kojim je pet godina igrao i u Realu. 

Nedavno je Ronaldo izjavio kako je sramota da Roberto Carlos nikad nije dobio Zlatnu loptu. Jednom je u poretku najboljih nogometaša svijeta završio drugi, iza Ronalda.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...