ERDOGAN UVODI NAJDRASTIČNIJE MJERE IKAD: Turska nikada u povijesti nije ovako dočekala Bajram...

Zaraza koronavirusom u Turskoj je potvrđena kod više od 150.000 osoba, od kojih je umrla 4.171.

  • Svijet

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 2

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je da će u vrijeme Ramazanskog bajrama, zbog pandemije koronavirusa, u cijeloj zemlji biti na snazi novi četverodnevni policijski sat.

Erdogan je nakon sjednice vlade rekao da se nada da oštre restrikcije više neće biti potrebne poslije tog policijskog sata, od 23. do 26. maja, piše Beta pozivajući se na AP.

Umjesto potpune zabrane kretanja, Turska se opredijelila za policijski sat tokom vikenda i praznika strahujući od negativnih posljedica po ekonomiju.

Više od 150.000 zaraženih

Ranije je Saudijska Arabija objavila da uvodi petodnevnu zabranu kretanja tokom obilježavanja Ramazanskog bajrama.

Prema zvaničnim podacima, u Turskoj je u prethodna 24 sata registrovano još 1.158 zaraženih koronavirusom i 31 smrtni slučaj od posljedica infekcije, što je najmanji dnevni broj mrtvih od kraja marta u toj zemlji.

Zaraza koronavirusom u Turskoj je potvrđena kod više od 150.000 osoba, od kojih je umrla 4.171.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...