KOMŠIĆ U POSJETI NAJUSPJEŠNIJEM KANTONU U BORBI S KORONAVIRUSOM: "Odlični rezultati posljedica su odgovornog pristupa doktora"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministricom zdravstva u Tuzlanskom kantonu Dajanom Čolić, gastroenterologom, prof. dr Nerminom Salkićem, prof. dr. Igorom Hudićem, šefom Ginekologije UKC-a Tuzla, i prof. dr. Zlatanom Fatušićem, ginekologom.

  • Politika

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Tokom sastanka razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Ministrica Čolić i doktori informisali su člana Predsjedništa BiH o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije te su iznijeli svoje prijedloge i ideje o cjelokupnom jačanju i unapređenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete radi sprečavanja širenja virusa.

Sagovornici su konstatovali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona snabdijeva skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da, u tom smislu, treba jaču institucionalnu podršku.

Član Predsjedništva Željko Komšić čestitao je ministrici Čolić, kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu, na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...