OVO JE MUŠKARAC KOJI JE UHAPŠEN ZBOG IZAZIVANJA MRŽNJE: Strašne poruke uputio i kardinalu Vinku Puljiću

Ovaj jutjuber je sa sjekirom u ruci odaslao poruku javnosti i kardinalu Vinku Puljiću povodom mise za Bleiburg, koja je u subotu održana u sarajevskoj Katedrali.

  • Hronika

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 0

Jutjuber H. P., koji se naziva The Unstoppable Grind Master, osoba je koju su uhapsili pripadnisi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje, nezvanično je potvrđeno iz SIPA-e.

Ovaj jutjuber je sa sjekirom u ruci odaslao poruku javnosti i kardinalu Vinku Puljiću povodom mise za Bleiburg, koja je u subotu održana u sarajevskoj Katedrali.

S obzirom na sadržaj i govor mržnje, nećemo prenijeti ono što je rekao niti objaviti video.

Podsjetimo, policijski službenici SIPA-e uhapsili su jučer u Mostaru jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ugrožavanje sigurnosti i iz člana 163. istog zakona izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, prenosi Radiosarajevo.ba.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...