ZBOG SKIDANJA ZASTAVE TZV. HERCEG-BOSNE: Uhapšen muškarac u Gornjem Vakufu

Uhapšen je muškarac koji je u ponedjeljak u mjestu Ždrimci skinuo i oštetio zastavu Herceg-Bosne.

  • Hronika

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 3

Prema informacijama MUP-a Srednjobosanskog kantona, Policijskoj stanici Gornji Vakuf 18. maja u 16:10 sati prijavljeno je da je sa spomen-obilježja hrvatskim braniteljima skinuta zastava paradržave Herceg-Bosne koja je tom prilikom oštećena, prenosi Jabuka.tv.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja su izašli službenici policije, koji su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A. Č. iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja, koji je uhapšen i protiv njega slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji, navode iz MUP-a SBK.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...