DETALJI SUKOBA U PRIJEDORU: Pregovori trajali devet sati, policija pucala na napadača

"Na lice mjesta upućena je policijska patrola, koja je potvrdila novode iz prijave i utvrdila da na porodičnoj kući postoji više oštećenja nastalih od vatrenog oružja, a u jednoj prostoriji našla je projektil koji je razbio prozor", pojasnio je Vujanović.

  • Hronika

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

Goran Bijelić (57) uhapšen je zbog sumnje da je sinoć pucao na kuću komšije u selu Ništavci kod Prijedora, a zatim i na policiju, saznaje Srpskainfo.

Tokom sukoba koji je trajao cijelu noć, policija je, također, pucala na Bijelića, ali srećom, niko u ovom incidentu nije povrijeđen.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoje Vujanović rekao je da je policiji sinoć oko 20 sati telefonom prijavljeno da jedna osoba pucanjem iz vatrenog oružja ugrožava ljudske živote i imovinu.

"Na lice mjesta upućena je policijska patrola koja je potvrdila novode iz prijave i utvrdila da na porodičnoj kući postoji više oštećenja nastalih od vatrenog oružja, a u jednoj prostoriji našla je projektil koji je razbio prozor", pojasnio je Vujanović.

Dodao je da je, nakon prikupljana preliminarnih podataka, utvrđeno iz kojeg pravca su došli pucnji i patrola se uputila u tom pravcu.

"Policajci su se predstavili i pozvali vlasnika da izađe da bi se utvrdile okolnosti zbog čega je došlo do incidenta. Međutim, nakon predstavljanja policajaca, ta osoba je ispalila više hitaca prema policajcima i tom prilikom se povukao u porodičnu kuću i zabranio pristup", kaže Vujanović.

Prema njegovim riječima, u ovoj kriznoj siutaciji bili su pripadnici PU Prijedor i Jedinice Žandarmerije, a Ministarstvo unutrašnjih poslova angažiralo je i Specijalnu antiterorističku jedinicu, kao i pregovorački tim.

"Nakon blokade terena, u ranim jutarnjim časovima ta osoba je lišena slobode. Blokada je trajala preko devet časova. Ovom prilikom moram pohvaliti angažovanje policijskih službenike, koji su iskazali visok stepen profesionalizma i sadejstva s drugim jedinicima i tom prilikom sačuvani su životi ljudi koju su bili uključeni u sukob, ali i policajaca", poručio je Vujanović.

On je dodao da se još ne zna motiv, ali da je uhapšeni odranije poznat po incidentima.

Potvrdio je da je policija uzvratila kada je napadač pucao na njih, ali da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...