HITOVI SANJE VULIĆ: "Dodik je bog", "Mektić se brčka s damama po bazenima", "Mladi sele u Dubai zbog bolje klime", "SDS i PDP parafraziraju izbore"...

Sanja Vulić, mlada nada SNSD-a, u žiži je interesiranja javnosti kao zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, gdje se nalazi tek nešto više od godinu dana, a iza sebe već ima toliku količinu gafova i samouvjerene demonstracije primitivizma i opšteg neobrazovanja da ozbiljno prijeti da u ovoj disciplini ugrozi i doajene bh. političke scene, poput Eseda Radeljaša ili novopečene SDA-ovske konkurencije Samre Ćosović-Hajdarević.

  • Mini market

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 1

Javnost u BiH jučer je još jednom sablaznila kada je na pitanje novinarke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja viša od 5.000 KM, dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, odgovorila da je ona "birala svoj posao", te nastavila:

"Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste, možda, nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku plaću. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim", izjavila je Vulić.

Prije toga je Vulić poručila svom kolegi u Parlamentu Draganu Mektiću da "javnost treba da zna da Vam nedostaje brčkanje s lijepim damama po bazenima, a kako kažu u Sarajevu, niste više na cijeni otkad niste ministar".

Hit u bh. javnosti Vulić je bila i prije nekoliko mjeseci, kada je ustvrdila da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodika za nju "bog".

U emisiji na ATV-u poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Sanja Vulić, komentarišući naredne lokalne izbore, rekla je da će “SDS i PDP parafrizirati izbore”.

Parafrazirati znači prepričavanje svojim riječima neke autentične izjave ili teksta. Ako je Vulić na to mislila, to bi značilo da će PDP i SDS prepričati izbore svojim riječima!

A šta znači “parafrizirati”, zna samo Sanja Vulić!

Iako je šira javnost u Bosni i Hercegovini počela da se upoznaje sa likom i (ne)djelom Sanje Vulić tek po ulasku u državni parlament, javnost u RS-u prethodno je godinama mogla svjedočiti istoj onoj vrsti elokvencije, obrazovanja i manira koju SNSD-ova zastupnica danas emituje iz najviše zakonodavne institucije u državi.

(D.H.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...