DOVOLJNA JE KORICA: Napravite parmezan ulje na ovaj način i svako jelo bit će ukusnije

Sigurno ste čuli za ulje sa raznom vrstom začina poput chilija, ili bosiljka, pa čak i sa bijelim lukom; evo šta možete uraditi sa ostatcima kore od parmezana...

  • Gastro

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 0

SASTOJCI:

50 gr korice parmezana, livanjskog ili nekog drugog tvrdog sira

250 ml maslinovog ulja

PRIPREMA:

1. Ostatak korice parmezana izerendajte na sitno.

2. U posudu stavite maslinovo ulje i dodajte skoro sav ribani parmezan.

3. Zagrijte ulje na laganoj vatri i kuhajte 15-ak minuta dok se sir ne otopi.

4. Maknite s vatre i pusite da se ohladi.

5. Ulijte u bočice i dodajte ostatak parmezana.

6. Držite na hladnom mjestu. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...