(NE)OČEKIVANA ODLUKA PRED IZBORE U HRVATSKOJ: Nino Raspudić u emisiji "Nedjeljom u 2" otkrio da izlazi na izbore na listi "Mosta", na kojoj je i njegova supruga!

Nino Raspudić, profesor, publicista iz Zagreba, rođen u Mostaru, kazao je danas u emisiji "Nedjeljom u 2" da izlazi na predstojeće opće izbore u Hrvatskoj na listi "Mosta".

  • Regija

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 1

 Iako se proteklih dana u medjima spekuliralo da će se Raspudić angažirati u stranci Domovinski pokret pjevača Miroslava Škore, on je to danas opovrgao objasnivši da će se na listi Mosta pojavii kao neovisni kandidat na izbornoj listi u Zagrebu. "Razlog što sam se odlučio politički angažirati jeste ogroman demokratski deficit, ne samo u Hrvatsko, nego u cijeloj Evopskoj Uniji", kazao je Raspudić. Objasnio je da ne želi biti idiot, shvaćeno u smislu u kojem je taj termin upotrebljavan u antičkoj Grčkoj, gdje su tako nazivani oni koji su apstinirali od javnog djelovanja, pa i politike.

Zanimljivo je da je samo nekoliko dana ranije svoj izlazak na izbore, također na listi "Mosta" najavila i Raspudićeva supruga, Marija Selak- Raspudić. Nino Raspudić i Marija Selak su godinama sudjelovali u emisiji "Peti dan" na Hrvatskj televiziji, a vjenčali su se prije tri godine. Nino Raspudić je rođen u Mostaru 1975. godine, školovao se u Hrvatskoj i Italiji, gdje je i doktorirao. Široj javnosti je postao poznat nakon što je početkom 2000-ih u rodnom Mostaru inicirao i postavio spomenik filmskom glumcu Bruce Lee-ju. Javnosti u Bosni i Hercegovine Raspudić je najpoznatiji po emisiji "Refleks" na TV OBN u kojoj je godinama bio jedan od urednika.

Opći izbori u Hrvatskoj odlukom predsjednika Zorana Milanovića održati će se 5. jula ove godine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...