"NE RAČUNAM GA": Osvojio naslov s Warriorsima pa ostavio prsten u klubu

Mnoge zvijezde pred kraj karijere traže klubove s kojima bi u manjoj ulozi i za manje novca pokušale osvojiti toliko željeni naslov prvaka. No, ne vuče sve ista motivacija.

  • Sport

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 0

Tracy McGrady, najbolji strijelac NBA lige 2003. i 2004., karijeru je završio 2013. u San Antoniju, koji je te sezone izgubio u finalu od Miami Heata s LeBronom Jamesom, Dwyaneom Wadeom i Chrisom Boshom. No, njemu cilj nije nužno bio naslov prvaka nego, jednostavno, iskustvo igranja u kasnijoj fazi doigravanja, nakon što u cijeloj karijeri nikad nije prošao prvi krug.

U Spursima je kao 34-godišnjak imao mizernu ulogu i odigrao samo 31 minutu u doigravanju.

"Da smo i osvojili prsten, to me ne bi ispunilo", rekao je T-Mac u podcastu All the Smoke koji vode bivši NBA igrači Matt Barnes i Stephen Jackson.

Barnesa je McGradyjeva izjava oduševila pa je priznao da se isto tako osjećao kad je 2017., kao član Golden State Warriorsa u svojoj posljednjoj sezoni, postao prvak.

 

"Kad ljudi kažu da sam osvojio prsten, ja ga iz istog tog razloga ne računam. Dobro sam igrao, došao sam kad se Kevin Durant povrijedio i konstantno igrao 20-25 minuta po utakmici. Kad se on vratio, ja sam se povrijedio sedam dana prije doigravanja. Najgora povreda gležnja u životu. Nisam se vratio do kraja druge runde, a momčad je već bila na 8-0", prisjetio se Barnes.

"Kao veteran, znao sam da neće zbog mene mijenjati rotaciju niti sam to očekivao. Bit ću tu kao superveteran, navijat ću za saigrače, razgovarati s njima kad im to bude trebalo i uživati. Osvojili smo naslov, ali Bože, kako mi je drago kad čujem da kažeš da ne bi računao svoj naslov. Tako ni ja ne računam svoj", rekao je Barnes McGradyju.

Za nagradu je dobio šampionski prsten, ali nikad ga nije uzeo te kaže da je, vjerovatno, još sad negdje u klupskim prostorijama.

Barnes je u NBA ligi igrao 14 sezona, ali nije imao ni približno veliku karijeru kao T-Mac. U 929 utakmica imao je prosjek od 8,2 koša i uglavnom je služio kao dobar rotacijski igrač, zadužen za prljave poslove.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...