GUVERNER CENTRALNE BANKE: "Nisu se stekli uvjeti za raspodjelu sredstava MMF-a"

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić rekao je za N1 da se nisu stekli uvjeti za raspodjelu sredstava od MMF-a izvršnim vlastima.

  • Ekonomija

  • 25. Maj 2020  

  • 0

"Osim promisorne note Ministarstva finansija i trezora BiH, za raspodjelu sredstava treba i dodatni dokument, odnosno Odluka Vijeća ministara, što znači da još uvijek nisu stvoreni svi preduvjeti za distribuciju novca", izjavio je Softić za N1.

Komentirajući stav Dragana Kuline, člana Upravnog odbora Centralne banke, koji je u izjavi za N1 najavio da će na sjednici u četvrtak tražiti kompletnu informaciju o tome zašto novac i dalje stoji na računu Centralne banke, guverner je odgovorio da to nije zadaća Upravnog odbora.

"Ukoliko pojedini članovi UO CBBiH iskažu interes za status kredita MMF, a nisu upoznati do sada, dobiće istu informaciju kao i gore navedenu, da je adresa za raspored sredstava Vijeće Ministara", zaključio je guverner.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...