ISPOVIJEST ITALIJANSKOG PRVOG PACIJENTA: Tri sedmice bio bez svijesti, a kad se probudio, nije...

Mattia Maestri (37), takozvani prvi pacijent italijanskog dijela epidemije koronavirusa, rekao je u intervjuu da se postepeno vraća normalnom životu.

  • Društvo

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Njemu je zaraza dijagnosticirana 20. februara u njegovom domu u Codognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za "Sportweek", sedmičnik povezan sa sportskim novinama "Gazzettom dello Sport", Maestri je rekao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć.

- Rekao sam: 'Ne, hvala, osjećam se vrlo normalno' - izjavio je, dodavši da je u bliskom kontaktu s ljekarom koji ga je spasio.

- Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Mnogo razgovaramo, slijedim njegove savjete na svom dugom putu prema normalnom - kaže.

Maestri, amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke krajnosti. Proveo je tri sedmice bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili, nije znao šta je koronavirus i do koje se mjere proširio.

Uključivši mobitel, na društvenim mrežama ugledao je gomilu uvreda na svoj račun. Iz bolnice je pušten 21. marta, ali mu je dva dana ranije od Covida-19 preminuo otac.

I njegova trudna supruga bila je zaražena, ali se oporavila. Zdravu djevojčicu rodila je 7. aprila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...