ŠTA JE JOŠ IZGOVORIO „LEGITIMNI“ ČOVIĆ U POSAVINI: „Ono što je za mene značajno je da treba završiti Izborni zakon, kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva, da bi..."

Najnovije odluke Centralne izborne komisije komentirao je u Posavini predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović

  • Politika

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 6

„Pitanje je kada će se održati izbori. Imali ste datum od desetog mjeseca, pa sad imate datum od jedanaestog mjeseca. Sačekaćemo malo pa da vidimo hoće li biti opet neki drugi datum. Toliko o odgovoru o legalitetu i legitimnosti onih koji su izabrani mimo zakona, kriterija i procedura“, kazao je Čović i dodao:

„Nedopustivo je da smo mi sebi dozvolili da se Izborno povjerenstvo popunjava kako to želi jedan politički hir danas u BiH. Izborni zakon bi se morao donijeti, ako mi želimo stvoriti jedan ambijent za demokratsku proceduru izbora. Ono što je za mene jednako značajno je da treba završiti Izborni zakon kad je u pitanju popuna Doma naroda i članova Predsjedništva, da bi upravo legitimni predstavnici konstitutivnih naroda, kako to upravo Ustav kaže, dobili prigodu da obnašaju i štite interese onih koji biraju, predstavnika konstitutivnih naroda“, kazao je Čović, a prenosi „Slobodna Bosna“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...