NA POMOLU JE AKVIZICIJA GODINE: BINGO odlučan u namjeri da preuzme FIS Vitez, hoće li Pero Gudelj popustiti!?

Kompanija "Bingo" Tuzla zainteresirana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez.

  • Ekonomija

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 1

Suvlasnici FIS-a Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj imaju po 50 posto udjela u vlasništvu te firme.

Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo potvrdili su iz kompanije "Bingo".

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski  potencijali kao sastavni dio strategije – kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga firme "Bingo".

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću “za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama”.

– "Bingo" će, u skladu sa strategijom razvoja, nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kazao je Gudelj za BiznisInfo.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresiran.

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena s nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – kazao je Gudelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...