PROTEST U BIJELJINI: Oslobađajuća presuda za ubistvo navijača beogradskog Partizana na ulice opet "izvela"... (VIDEO)

U Bijeljini je u toku protest zbog oslobađajuće presude Okružnog suda za dvojicu osumnjičenih u slučaju ubistva navijača Partizana Aleksandra Pantića u septembru 2018. godine...

  • Hronika

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Ispred zgrade Okružnog suda okupilo se nekoliko desetina građana, među kojima su porodica i prijatelji ubijenog Pantića, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude Marku Zariću i Petru Bujinoviću, optuženima za ovo ubistvo.

Ovo je drugi protest od 20. maja, kada je Sud utvrdio kako nema dokaza da su optuženi počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Kako je tada objasnio advokat jednog od optuženih, prihvaćena je argumentacija da su određeni dokazi nezakoniti.

S druge strane, sestre ubijenog Aleksandra Pantića tvrde da njihov brat nije ubijen u dogovorenoj tuči navijača, već da je riječ o ubistvu iz zasjede zbog prethodnog sukoba oko brisanja grafita.

Porodica ubijenog optužuje Tužilaštvo za, kako ističu, nerad, traljavu istragu, skrivanje dokaza i namještanje svjedoka.

Okupljeni građani poručuju da će protesti biti nastavljeni sve dok se ne ispravi nepravda kako se slični slučajevi više ne bi ponavljali.

(BHRT) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...