POČEO BRUTALNI RAT VUČIĆA I ĐUKANOVIĆA: Zabranjeno slijetanje aviona "Montenegro airlinesa" na beogradski aerodrom!

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država među kojima nema Srbije.

  • Regija

  • 26. Maj 2020  

  • 4

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradaki aerodorom "Nikola Tesla".

Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

Drama na aerodromu Nikola Tesla

- Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji - navodi se obrazloženju.

Putnički avion

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...