VUČIĆEV POTRČKO VULIN OPET PROVOCIRA: "Kurtijev i Đukanovićev razgovor s pažnjom prate narko karteli"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da razgovor o ekonomiji Albina Kurtija i Mila Ðukanovića s pažnjom i odobravanjem prate narko karteli

  • Regija

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

"Kada Kurti i Ðukanović pričaju o ekonomiji to s pažnjom i odobravanjem prate u Škaljarskom, Kavačkom, Dukađinskom i ostalim narko kartelima koji zbog zatvorenih granica trpe velike ekonomske gubitke", naveo je Vulin u saopštenju dostavljenom medijima, a komentarišući telefonski razgovor crnogorskog predsjednika i premijera Kosova.

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović razgovarao je danas s Albinom Kurtijem i izrazio nadu da će se ubrzo steći uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da će se, kako se navodi u saopštenju iz Podgorice, takođe "uskoro" naći i rješenje.

Ðukanović je rekao da se nada da će se ubrzo stvoriti uslovi za nastavak i intenziviranje dijaloga Beograda i Prištine, i u tom kontekstu pozdravio odluku vlasti u Prištini da ukine takse, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je u telefonskom razgovoru sa Albinom Kurtijem rekao i da se nada da će se uskoro naći kvalitetno i dugoročno održivo rješenje koje će, kako kaže, biti prilog "regionalnoj stabilnosti i prosperitetu ka zajedničkom cilju - integraciji u EU".

Ðukanović i Kurti su zajednički ocijenili da je dijalog zasnovan na vrijednostima multietničničke demokratije ključan i da bi njegov uspjeh bio prelomna tačka za povratak povjerenja i stabilnost regiona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...