IZREŠETAN ZLOGLASNI VOĐA KAVAČKOG KLANA: Na Radoja Zvicera ispaljeno više od deset hitaca, ljekari se bore za njegov život

Zvicer se nalazi u kritičnom stanju, a ljekari u operacionom bloku neke od tamošnjih bolnica bore mu se za život.

  • Hronika

  • 26. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer danas je teško ranjen u oružanom napadu koji se dogodio u ukrajinskom Kijevu. 

Za sada je poznato da je na Zvicera ispaljeno više od 10 metaka, navodi crnogorski portal Standard, koji tvrdi da ova informacija dolazi od pouzdanih izvora.

altPodgoričke Vijesti također navode da je Zvicer teško ranjen u Ukrajini, što im je nezvanično rečeno iz vrha Uprave policije.

Zvicer se nalazi u kritičnom stanju, a ljekari u operacionom bloku neke od tamošnjih bolnica bore mu se za život.

Zvicer je visoko pozicionirani vođa "kavčana", koji već neko vrijeme ne živi u Crnoj Gori, ali kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umiješan u naručivanje ubistava na prostorima bivše Jugoslavije.

Prilikom hapšenja Marija Miloševića i Strahinje Đakovića u julu 2018. godine u Prištini, kako su pisali srbijanski mediji, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u posljednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on pobjegao i nestao s radara policije.

Crnogorska policija već godinu traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...