U AUSTRALIJI UMRLA NAJMLAĐA ŽRTVA KORONAVIRUSA DO SADA: Imao je samo...

Australija je zabilježila najmlađu žrtvu Covida-19, 30-godišnjeg muškarca s ranijim zdravstvenim tegobama, koji je umro u Queenslandu nakon što je sedmicama imao simptome zaraze, ali se nije testirao, saopćili su dužnosnici.

  • Svijet

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Nakon posljednjeg slučaja, od više od 7.100 zaraženih, broj umrlih u toj zemlji iznosi ukupno 103. Australija je jedna od zemalja koja je najuspješnije ograničila širenje koronavirusa, što dužnosnici pripisuju ranom uvođenju restrikcija, mjerama socijalnog distanciranja i sveobuhvatnom serološkom testiranju.

Vlasti provjeravaju moguću povezanost između umrlog 30-godišnjaka i kruzera "Ruby Princess", koji je u martu uplovio u sidnejsku luku i koji je odgovoran za najveći epicentar epidemije u toj zemlji, objavili su dužnosnici.

"On je prije smrti pokazivao simptome, ali je, također, bolovao i od drugih bolesti. Na koronavirus je pozitivno testiran prilikom obdukcije. Njegova partnerica je, također, počela pokazivati simptome bolesti i nalazi se u izolaciji", rekla je premijerka Queenslanda Anastasia Palaszczuk.

Život se za mnoge Australce ove sedmice polako počeo vraćati u normalu sa ponovnim otvaranjem škola, ali nekoliko državnih i teritorijalnih granica i dalje je zatvoreno, što izaziva političke napetosti kako se fokus počeo usmjeravati na ponovno pokretanje privrede, suočene s prvom recesijom u tri decenije.

Premijer Scott Morrison ponovio je stav savezne vlade kako saveznim državama nisu izdane upute da nastave svoje granice držati zatvorenima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...