RASIM LJAJIĆ UPOZORAVA: "Šteta za sve ako Srbija i Crna Gora uđu u spiralu kontramjera"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da će i Crna Gora i Srbija na kraju imati štetu ako se uđe u spiralu kontramjera i istakao da se treba vratiti na teren ekonomije i interesa.

  • Regija

  • 27. Maj 2020  

  • 0

"Imamo interes da pravimo najbolje moguće odnose. Trebalo bi da svi spuste loptu i uđu u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja. Interes svih je da avioni lete i da putnici i roba idu u jednom i drugom pravcu", izjavio je Ljajić za RTS.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavijestio je juče "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo slijetanja aviona te crnogorske avio-kompanije na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla".

Ta suspenzija je uslijedila kao kontramjera na odluku Crne Gore da ne dozvoli ulazak građanima Srbije na područje te države kada otvori granicu.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...