KLASTER LETA IZ SAUDIJSKE ARABIJE: Novi slučajevi zaraze koronavirusom u BiH

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednjem turnusu testiranja obrađeno je 240 uzoraka.

  • Vijesti

  • 27. Maj 2020  

  • 0

U sklopu toga utvrđena su četiri nova slučaja zaraze korona virusom koji se vezuju za klaster leta iz Saudijske Arabije.

Nakon povratka iz Saudijske Arabije kod jednog muškarca je ustanovljeno prisustvo COVID-19, a posljednjim testiranjem otkrivena je zaraza kod jedne starije muške osobe, jedne ženske osobe i dva djeteta koji su s prvozaraženim bili u kontaktu.

U Tuzlanskom kantonu je trenutno aktivnih 13 slučajeva zaraze, a s jučerašnjim danom broj preminulih se povećao na tri. Na Klinici za infektivne bolesti UKC-a Tuzla preminula je starija žena iz Živinica.

Od početka testiranja u Zavodu za mikrobiologiju je obrađeno 8.455 testova, a kod 98 osoba je konstatovano prisustvo COVID-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...