NOVA MELODRAMA ALEKSANDRA VUČIĆA: "Malo nam je prostora ostalo. Šta god Albanci da urade, imaće..."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju ostalo malo manevarskog prostora kada je riječ o Kosovu i Metohiji i da posao države po tom pitanju nije jednostavan, ali da će nastaviti da čini sve da tamo budu sačuvani mir, stabilnost i uredno snabdijevanje srpskog stanovništva.

  • Regija

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

"Malo nam je prostora ostalo. Šta god Albanci da urade, imaće zaštitu onih koji su ih priznali. Kada mi nešto uradimo, te zemlje idu protiv nas. Sada bar racionalno i staloženo možemo da iznosimo našu poziciju. To što bi stranci voleli ne bi usrećilo Albance, ali bi bili daleko srećniji od Srba. I to ne znam kako misle da izvedu", rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Komentarišući najave iz Prištine o uvođenju trgovinskih mjera Srbiji od 15. juna, Vučić je ocijenio da to ima veze sa njihovim unutrašnjim političkim sukobima.

"Trudim se da svakog dana čujem poruke iz Prištine, da razumem šta žele, gledamo da gradimo pristojne odnose, pre svega, zbog Srba koji žive na Kosmetu i da bismo imali normalnu trgovinu i sačuvali mir i stabilnost", rekao je Vučić.

On je ocijenio da pritisak na Srbe na Kosovu nikada neće prestati, da tamo traje uporna kampanja protiv srpskog naroda, a da je najteže ljudima u Metohiji.

Vučić je dodao da trenutno nema najave o pokretanju dijaloga sa Prištinom, kao i da nema ni rokova za postizanje dogovora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...