STROGI MEDICINSKI PROTOKOLI: Klubovi odobrili povratak normalnim treninzima

Svih 20 klubova Premier lige jednoglasno je usvojilo odobrenje povratka normalnim treninzima, što je još jedan značajnom korak ka nastavku sezone čim to bude moguće.

  • Sport

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

“Dioničari Premier lige danas su jednoglasno izglasali nastavak kontaktnih treninga, što predstavlja još jedan korak ka ponovnom pokretanju sezone Premier lige, kada to bude sigurno. Ekipe su sada u stanju da treniraju kao grupa uz smanjenje svakog nepotrebnog bliskog kontakta. Prioritet Premier lige je zdravlje i dobrobit svih učesnika. Postoje strogi medicinski protokoli koji će osigurati da trening-tereni budu najsigurnije moguće okruženje, a igrači i osoblje nastavit će da se testiraju na Covid-19 dva puta sedmično“, navodi se u saopštenju Premier lige.

Tako je dogovorena druga faza protokola za povratak treninzima nakon konsultacija s klubovima, igračima, menadžerima, Udruženjem profesionalnih fudbalera i vladom.

“U toku je rasprava o terminu nastavka sezone kada to uslovi dozvole“, zaključili su iz Premier lige.

Najjača engleska fudbalska liga prekinuta je zbog pandemije koronavirusa 13. marta, nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku lider je bio Liverpool sa čak 82 boda, 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...