SREDOJE NOVIĆ JE OČAJAN: "Ne poštuju se zakonski ni ustavni principi..." (VIDEO)

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović (SNSD) kazao je danas u Sarajevu da bi u svakoj demokratskoj zemlji bilo logično da se centralna izborna komisija bira na legalan i legitiman način i da bude apsolutno nezavisno tijelo.

  • Politika

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

- U BiH, ovakvoj kakva jeste, postavlja se pitanje da li postoji išta što bi bilo nezavisno. U CIK-u treba da sjede najiskusniji i najbolji pravnici koji izuzetno dobro poznaju cjelokupan postupak i da procjenjuju da li mogu prolongirati izbore ili ne – naveo je Nović.

Ukoliko se to čini, kako je dodao, moraju postojati razlozi i sve to mora biti jasno svima u BiH.

- Očigledno je da je u BiH dosta toga lakrdija i da se ne poštuju nikakvi ni zakonski ni ustavni principi – dodao je Nović.

Prokomentirao je u izjavi za novinare i činjenicu da još nije došlo do raspodjele 330 miliona eura koje je doznačio Međunarodni monetarni fond (MMF) za borbu protiv pandemije koronavirusa i saniranje ekonomskih posljedica.

- Šta znači da stoje milioni koje nam drugi daju, a mi međusobno ne možemo da postignemo dogovor oko novca koji je neko poslao? U nesrećnoj BiH, u kojoj vapimo za svakim dinarom, mi smo došli u situaciju da se svađamo i do nerazumijevanja. Mi, očigledno, nemamo kulturu dijaloga niti civilizovan odnos da se međusobno razgovara o svim pitanjima da bi se došlo do rješenja – dodao je Nović.

U BiH se, kako je istakao, jednostavno zauzima stav sve ili ništa, i to tako traje godinama.

- Nije to samo pitanje novca koji čeka u Centralnoj banci, to je pitanje gotovo svih nadležnosti unutar zemlje – kazao je Nović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...